ypres lotus day

Ypres Lotus Day 2014

ypres lotus day

 

Gisteren was het weer zover. De 6de editie van de Ypres Lotus Day. Ook deze keer was AutoJunior aanwezig om verslag uit te brengen.

Omstreeks 8u ’s morgens werd de Grote Markt van Ieper opgefleurd door 133 Lotussen, Opel Speedsters, Caterham’s en andere Lotus-afgeleiden. De deelnemers kwamen vanuit België, Nederland, Frankrijk, Groot-Brittannië en noem maar op. En allen waren ze naar Ieper afgezakt om er te genieten van hun wagens, maar ook van de streek.

Iets na 10u vertrokken de eerste wagens van op de Grote Markt. Aan de hand van een roadbook in bolletje-pijl-formaat vonden alle deelnemers de eerste stop. Waarna ze, na het nuttigen van een drankje en een korte plaspauze, de route verder zetten richting de kust.

’s Middags arriveerden ze aan het Kursaal van Oostende. Daar werden alle wagens strategisch op de dijk geparkeerd, wat voor de nodige aandacht zorgde van honderden toevallige voorbijgangers. De deelnemers genoten van een middagmaal en ondertussen ging ik terug op pad, samen met m’n camera, om post te vatten ergens langs het parcours.


Na nogmaals een korte drank/plas-stop kwamen de wagens omstreeks 17u30 aan bij de eindlocatie. Ik heb er van genoten! De deelnemers ook veronderstel ik. Nagenieten kan nog met onderstaande video, veel kijkgenot! Tot de volgende!