Audi R8 V8 Spyder

Meegereden: Audi R8 V8 Spyder

Audi R8 V8 Spyder

 

De R8 gaat al een tijdje mee, maar nog niet zo lang geleden kwam er een facelift uit. AutoJunior kreeg de kans om een ritje te maken in de nieuwe Audi R8 V8 Spyder.

Je moet een kenner zijn om de verschillen met het vorige model te zien. De R8 heeft nieuwe koplampen en achterlichten gekregen, waarbij de achterste knipperlichten bestaan uit een rij oranje led-lampjes die één voor één oplichten naar links of rechts. Leuk detail. Daarnaast heeft de V8-variant nu dezelfde ronde uitlaatpijpen als van de Audi R8 V10 GT.

Naast een upgrade van 420 naar 430 pk is de grootste verandering onderhuids de versnellingsbak. Die heet niet langer de R-Tronic, maar nu de S-Tronic. De nieuwe transmissie heeft nu een dubbele koppeling en is vele malen beter dan de vorige bak. Waar je vroeger bij het opschakelen een slag in je nek kreeg, verloopt alles nu veel soepeler en sneller.

De Audi R8 blijft (naar mijn mening) één van de mooiste sportwagens van de laatste jaren. Het design ging toch al een tijdje mee en met deze updates kan hij weer een paar jaar verder.

Hieronder vind je nog enkele foto’s en natuurlijk een filmpje, veel kijkplezier! 😉

Motor: V8 benzinemotor, 4.163 cc, 430 pk, 430 Nm Transmissie: 4WD, 6 S-Tronic Prestaties: 300 km/u, 0-100 km/u in 4,5 sec Normverbruik: 12,6 l/100 km Prijs: 139.450 euro