Essen Motor Show

Wedstrijd – Essen Motor Show 2019

Van 30 november tot 8 december opent de Essen Motor Show haar deuren voor het publiek. Meer dan 500 exposanten en meer dan 300.000 verwachte bezoekers zorgen voor een geweldige ambiance op het hele beursterrein. Als Europa’s toonaangevend evenement voor sportieve voertuigen omvat de beurs sportauto’s, tuning & lifestyle, motorsport en klassieke auto’s. Voor Entertainment wordt ook gezorgd door de motorsportarena en de spannende shows. Nieuw dit jaar: een expositie met bekende racewagens uit de geschiedenis van het racen.

Wedstrijdinfo: zie onderaan artikel.

Liefhebbers van sportwagens kunnen er niet onderuit. Bekende fabrikanten en leveranciers zullen zich presenteren in hal 3: Mercedes-Fan-World, KW, Porsche Carrera Cup Deutschland, Skoda, Volkswagen en ZF. De speciale show “Power of Motorsports” viert zijn première met 16 wagens. In de categorie artistiek en toonaangevend zijn er de Crazy Cars en Design Cars. Hier vindt u o.a. een auto in James Bond optiek en ook een elektrische studie geïnspireerd door Leonardo da Vinci.

Tuning-liefhebbers uit heel Europa reizen naar Essen om nieuwe trends te ervaren. Daarom wijdt de Essen Autosalon vijf zalen aan het thema van Tuning & Lifestyle. Het exposantenassortiment is onder andere samengesteld uit velgen, banden, ophangingssystemen, Hi-Fi etc. Wie er over denkt, om zijn auto te tunen van de vakman moet even naar de Hallen 5, 6, 7 en 8 komen. Veel exposanten brengen ook de bijpassende kleding mee: o.a. Shirts, hoodies en caps, die de tuning lifestyle in de clubs en op straat brengen.

Essen Motor Show

Met het initiatief TUNE IT! SAFE! en de Vereniging van Automobieltuners Duitsland, heeft de Essen Motor Show in hal 7 twee partners die zich inzetten voor veiligheid en betrouwbaarheid in de tuning. Veel eigenaren kopen een auto die al uitgebreid is uitgerust af fabriek om deze later te individualiseren. Het resultaat is te zien voor bezoekers van de Essen Motor Show in de tuningXperience in hal 1A en 3. De speciale show bestaat uit ongeveer 160 van de mooiste scène wagens in privé-bezit – uit de Daily Driver over motorsportauto’s tot matig getunede klassiekers.

Motorsport heeft zijn thuis in de zalen 4 en 5: Deutsche Sportfahrer Kreis en de Hockenheimring, Mustang Eigenaarsclub, Nürburgring en VLN. In de Motorsport-Arena in Hall 4 tonen Exposanten nieuwe auto’s en race atleten hun vaardigheden. Iedereen die zelf eens gas wil geven, kan de juiste contacten leggen: veel sportwagenfabrikanten trekken hun kopers aan met hun eigen raceauto’s, waarin de hobbypiloten kunnen racen. Goedkoper zijn de Track Days van aanbieders zoals bijv. de Duitse Sportfahrer Kreis.

Essen Motor Show

Al sinds het begin van de 20e eeuw zijn sportwagens in de smaak gevallen bij hun fans. Iconen zoals Citroen DS, Ford Mustang en Jaguar E-Type nemen hun bestuurders en kijkers mee naar in een lang vergeten tijd. Waar niet alles beter was, maar, in de ogen van veel oldtimerliefhebbers is het rijden met een oldtimer nog steeds een echte en onvervalste beleving. Deze fascinatie wordt merkbaar in de Classic & Prestige Salon van de organisator S.I.H.A. onder het dak van de Essen Motor Show. Meer dan 250 klassieke automobielen zijn te koop in de zalen 1 en 2 waar je de geur van het verleden kan ruiken.

Tickets voor het Essen Motor Show zijn tegen een gereduceerde prijs online te koop op www.essen-motorshow.de. Een dagticket daar kost 15 €. Het PK Festival is geopend van 9 tot 18 uur op de Preview Day (29.11) za. (30.11 & 7.12) zo. (01.12 & 8.12) en tijdens de week van 10 tot 18 uur.

WEDSTRIJD

Wil je kans maken op één van de vijf duotickets die we weggeven voor de Essen Motor Show dit jaar? Reageer dan op de facebook of Instagram post met wie je naar Essen wil gaan of stuur een mailtje naar wedstrijd@autojunior.be. Deelnemen kan tot en met 22 november.

Een overzichtje van de Essen Motor Show van 2018: