Voor Genève: Rolls-Royce Wraith

Vorige week kregen we te horen dat de Rolls-Royce Ghost Coupé de naam Wraith zou krijgen. De Wraith zal zijn wereldpremière maken begin maart op het Autosalon van Genève.

Rolls-Royce Wraith2

Veel informatie krijgen we nog niet van de Britten, daarvoor is het wachten tot in Genève. De coupé zal waarschijnlijk dezelfde motor krijgen als de Ghost, ook al zou de 6,6-liter V12 rond de 600pk sterk zijn tegenover de 563pk van de Ghost. De wagen zal waarschijnlijk ook hetzelfde platform gebruiken als dat van de Ghost, namelijk van de BMW 7-serie.

2013 Rolls Royce Wraith

De naam Wraith komt niet zomaar uit de lucht gevallen, maar is een bewuste keuze. De eerste keer dat het legendarische merk de naam Wraith gebruikte was in 1938. Van de Wraith werden toen maar 500 stuks gemaakt en velen beschouwen deze oldtimer nog steeds als de mooiste wagen ooit. Volgens Rolls-Royce zal de Wraith een van hun krachtigste modellen ooit worden. Op 12 februari 2013, 19 februari 2013 en 26 februari 2013 zullen de eerste teasers van de nieuwe Rolls-Royce Wraith de wereld ingestuurd worden.