Volts by Volvo maakt elektrisch rijden op groene energie toegankelijker voor iedereen!

We kunnen het niet onder stoelen of banken steken. Maar de opkomst van de elektrische wagen kwam met enkele kinderziekten. De belangrijkste die we daarvan horen: “elektrische wagens rijden nog steeds op elektriciteit uit kerncentrales en andere milieuvervuilende manieren om elektriciteit te maken, dus ze zijn nog steeds milieuonvriendelijk”.

We kennen allemaal wel dit statement, en het is waar ook. Elektrische voertuigen zijn niet milieuvriendelijk zolang het complete plaatje niet op een milieubewuste manier wordt gemaakt. Het is zelfs zo dat, volgens een onderzoek van Volvo Cars Belgium (die wij via een persbericht binnen kregen), 91% van de Belgen die hybride of elektrisch rijdt die wagen heeft gekocht omwille van ecologische redenen. Maar 56% van die mensen heeft nog steeds geen idee van waar de elektriciteit voor hun hybride of elektrische wagen vandaan komt.

Een beetje absurd vond Volvo. Daarom zijn ze samen met Eneco aan tafel gaan zitten om de mogelijkheid te bieden aan iedereen om via een groene energiecontract onder de naam Volts by Volvo hun wagen op propere elektriciteit te laten rijden. Ook Belgen die nog niet hybride of elektrisch rijden kunnen zo’n contract aanvragen voor hun huishouden.

Wij juichen het initiatief alvast toe. Op die manier zijn we toch al een stapje dichter bij een 100% milieuvriendelijke mobiliteit. Onderstaand filmpje konden we jullie dan ook moeilijk onthouden. Verdere info is te verkrijgen bij Volvo Cars Belgium onder de noemer Volts by Volvo.