Top Marques Monaco: Zenvo zoekt klanten in Monaco

IMG_0036

Ook de Deense niche supercarproducent is aanwezig op het prestigieuze Top Marques evenement met haar ST1. De Zenvo ST1 is er al sinds 2012 maar Zenvo mist voorlopig nog naambekendheid bij het grote publiek om echt potten te breken.

De autoliefhebber kent Zenvo voornamelijk van de Top Gear aflevering waar de auto pijnlijk in vlammen opging. Top Gear boorde de Zenvo dan ook volledig in de grond op haar geheel eigenwijze manier. Zenvo bleef machteloos achter met frustraties en beweerde dat de Zenvo werd “misbruikt” en het ware potentieel van de auto niet tot zijn recht kwam. Nuja, negatieve reclame is ook reclame en Zenvo laat het hoofd niet hangen en hoopt met Top Marques alvast enkele nieuwe klanten binnen te halen. Er zullen twee ST1’s aanwezig zijn in Monaco: één in het Grimaldi forum en de tweede is weggelegd voor testritjes.

IMG_9694

Ondanks de carrosserie uit carbon is de ST1 met een leeggewicht van bijna 1,7 ton geen pluimpje. De handgemaakte 6,8 met zowel een compressor als turbo zorgt wel voor de nodige paarden. Het maximum vermogen van 1.104 pk bij 6.900 rpm en 1.430 Nm (!!) bij 4.500 rpm is enkel beschikbaar in race-modus. In nat-wegdek-stand moet je het doen met ocharme 650 pk. Spurten naar 100 km/h kan in 3 seconden en de teller stopt pas bij 385 km/h. De achterwielaandrijver heeft zowel voor als achter joekels van remschijven met een doorsnede van 38 cm en 6 zuigers per schijf. Met een CO2 uitstoot van 496 g per km zal je bij de Belgische Staat een smak geld achterlaten.