Top Marques Monaco: Russische tuner LARTE Design maakt lichtspel van Tesla

IMG_0066

Ook tuners hebben het succes van de Tesla Model S niet onopgemerkt voorbij zien gaan. De Russische tuner LARTE Design gaat mee in de elektrische Tesla hype en brengt een speciale versie van de Model S uit.

Veel mensen staan niet meer stil bij de naam Tesla omdat het opmerkelijk snel ingeburgerd geraakt is, maar er zit wel degelijk een verhaal achter. De link is snel gemaakt als je weet dat de Servier Nikola Tesla de uitvinder is van de wisselstroomgenerator en -elektromotor. Als extra weetje geven we mee dat sinds 1960 Tesla de eenheid is van magnetische fluxdichtheid. De LARTE Design Tesla Model S is in mooie marketingpraat een lichtspel als eerbetoon aan de Servier. Het exterieur wordt gedomineerd door het obligatoire carbon. (Elektro)motorisch werd de Tesla gekieteld tot 691 pk wat van deze Tesla LARTE Design één van de meest krachtige sedans ooit maakt.

IMG_0057

Het mag dan wel de eerste keer zijn dat Larte Design in Monaco te zien is, het merk is niet aan haar eerste proefstuk toe. LARTE Design bekommerde zich al eerder op (vooral de 4×4) modellen van Lexus, Range Rover, Infiniti en Mercedes-Benz. Top Marques staat ook bekend voor de mogelijkheid tot testritjes en LARTE Design bracht hiervoor een Mercedes-Benz GL met Black Crystal tuning kit en een Range Rover Sport Winner mee.

IMG_0070