Top Marques Monaco: MAZZANTI EVANTRA kiest voor oldskool 7 liter V8 motor

IMG_9829

Mazzanti Automobili uit Italië heeft nog een lange weg te gaan qua naambekendheid, maar voorlopig is serieproductie toch niet aan de orde. Op Top Marques probeert Mazzanti enigszins haar merkbekendheid op te krikken door een update van de Evantra voor te stellen.

De naam Evantra is afkomstig van de Etruskische taal die enkele eeuwen voor Christus in de regio van Toscane, Lazio en Umbrië gesproken werd. Het stelt een object voor dat uniek, eeuwig en exclusief is. Het was tevens ook de Godin van de onsterfelijkheid voor de Etrusken. Van zelfzekerheid gesproken dus! Het design is inderdaad in die trend en ook de koetswerkkleur kan in opvallende kleuren verkregen worden.

IMG_9839

Voor de carrosserie zijn er twee mogelijkheden. Met de PRO-BODY krijg je een carrosserie opgebouwd uit zowel koolstofvezel als composietmateriaal. Indien je voor de ONE-BODY kiest krijgt je Evantra een handgeklopte en dus personaliseerbare aluminium koets. Een 7 liter V8 zorgt voor een piekvermogen van 701 pk bij 6.600 rpm die op de achterwielen wordt overgebracht via een manuele zesbak. De topsnelheid bedraagt een supercar-aanvaardbare 350 km/h. Een leuke toets in het interieur is dat de startknop net zoals de Antas (Evantra’s zusje) is het plafond is ingewerkt.

IMG_9878

De Evantra was stiekem in preview enkele dagen te zien in het casino van Monte Carlo, kwestie van inspiratie op te doen waaraan de zuurverdiende gokwinst kan opgedaan worden. De productie van de Evantra is gelimiteerd tot 5 stuks per jaar.

IMG_9851