Top Marques Monaco: Aeromobil brengt de automobiel letterlijk naar een hoger niveau

IMG_9984

Letterlijk dan want de vliegende auto is een feit! Hoewel het nog om een prototype gaat hoopt Aeromobil om de auto in 2017 in productie te kunnen nemen.

Het van origine Slovaakse Aeromobil kan je dus niet zomaar in één vakje duwen. Het hoopt om een revolutie teweeg te brengen in de transportsector. Aeromobil liet zich inspireren door niemand minder dan Henry Ford die in 1940 beweerde dat ooit een combinatie van vliegtuig en auto op de markt beschikbaar zou zijn. Er wordt dus veel verwacht van deze Aeromobil 3.0 waar Aeromobil al sinds 1990 werkt. De 3.0 is namelijk al de 4e versie van het oorspronkelijk prototype die zelfs niet eens de contouren van een auto had.

IMG_0024

Bij deze vliegende auto hoort logischerwijs ook een echte vliegtuigmotor: een Rotax 912 van ongeveer 100 pk. De opstijgsnelheid bedraagt amper 130 km/h maar opstijgen vanuit de file zit er niet in. In vliegtuigmodus geraakt je 700 km ver, in automodus iets verder, namelijk 875 km.

IMG_9992

Op de Aeromobil stand in Monte Carlo kan je de “auto” iedere 20 minuten zien transformeren van auto naar vliegtuig en omgekeerd.