Top Marques

Top Marques Monaco – Er is ook nog een beurs

Tegenwoordig lijkt het Top Marques evenement in Monaco meer op een stratenparade inclusief de nodige rev-battles en om ter langste drifts. Je zou haast vergeten dat de roots van Top Marques eigenlijk teruggaan naar de eigenlijke Top Marques beurs in het Grimaldi forum waar de meest exclusieve merken en tuners hun laatste creaties aan het decadente Monaco-publiek voorstellen. Een overzicht van de meest uitzinnig creaties op deze 15e editie van Top Marques.

 

Corbellati Missile

Zet je even neer, want deze Italiaanse schone (?) heeft aan boord een 9 liter V8 met maar liefst 1.800 pk en 2.350 Nm, waanzin. Gekoppeld aan een manuele zesbak belooft Carbellati een topsnelheid van 500 km/h en dat in minder dan 60 seconden vanuit stilstand. Carbon keramische schijven met een diameter van 394 mm en 36 mm dikte zorgen voor de nodige remkracht.

Tomburini T12 Massimo

Uitzonderlijk deze moto van meer dan € 300.000 met BMW blok van meer dan 200 pk. Een creatie van een ex-werknemer van MV Agusta overtrokken in carbon.

Mercedes-Maybach S 650 Cabrio

Stiekem is Brabus ook wel zot van ‘standaard’ Mercedessen. Op de Top Marques stand van Brabus stond namelijk een Obsidian zwarte S 650 waarvan maar 300 stuks gemaakt zijn. Het prijskaartje bedraagt € 368.900, maar dit kunstwerk heeft werkelijk alle denkbare opties.

Brill Steel G 63 AMG

Hoe maak je een loodzware G 63 AMG 300 kg lichter? Simpel, vervang de volledige koets door carbon onderdelen en plaats keramische remmen. Ook de motor krijgt iets meer pk, 600 pk zelfs. De spurt van 0 naar 100 km/h lukt nu zelfs in 3,9 seconden. Hiervoor nemen we ons petje af, al zal er een stevig prijskaartje aan vasthangen.

Brill Steel G 63 AMG

Shelby CS GT40 MKII Limited Edition

Geen ‘gewone’ GT40 deze Shelby Limited Edition. Zo is deze GT40 volledig uit glasvezel opgetrokken en een monocoque chassis met een torsiestijfheid van 10.000 tot 12.000 lb-ft per graad. Een 7 liter levert 550 pk en optioneel kon je kiezen voor een 7,5 liter met 575 pk.

Shelby Ford GT40

Supercar TH 900 H by Tushek

Opnieuw een creatie van deze Britse autobouwer. De looks doen ietwat denken aan Zenvo, maar deze Tushek doet het wel met een elektromotor van 635 pk en 1000 Nm. Tellen we de 4,2 liter FSI met 687 pk van Audi daarbij op dan gaat ook deze Supercar vlotjes boven 1.000 pk.

Zenvo TS1 GT

Zenvo mist nog het cachet van Pagani of Koenigsegg, maar het craftmanship is er niet minder op. Ondertussen heeft Zenvo reeds drie modellen in de catalogus (TSR, TSR-S en TS1 GT), maar op de beurs stond de gek gekleurde TS1 GT te schitteren.

Bugatti Veyron Grand Sport

Ook een paar echte klassiekers op de Top Marques beurs zoals deze Bugatti Veyron Grand Sport; nr. 40/58.

Klassen SLR

Daar maken we echt geen woorden aan vuil.

Klassen SLR

Everspeed JS P4

Wie dacht met deze Ligier de straat op te kunnen gaan is er aan voor de moeite. Deze P4 is enkel voor circuitgebruik bedoeld en zien we ondermeer terug in de WEC discipline.

Spyker C8

Ongetwijfeld de meest indrukwekkende creatie van onze Noorderburen op automobiel vlak. De C8 op de Top Marques stand stond er met een relatief subtiele whidebody kit, over smaken en kleuren …

Steinway & Sons

We eindigen met een vrolijke noot. Voor ieders wat wils dus op Top Marques.

Als bonus nog enkele sfeerfoto’s.