Thunder Power legt het vuur aan de schenen van Tesla

Thunderpower2

Thunder Power, neen het is niet de titel van een Hollywood film of game maar de naam van een nieuwe Taiwanese EV autoconstructeur die wil concurreren met Tesla. Ze toonden hun eerste wagen gisteren op IAA te Frankfurt.

Het segment van de luxueuze elektrische berlines, die nu overheerst wordt door tesla, wordt door… Na de Porsche mission E concept onthuld ook thunder Power hun visie op hoe een luxueuse elektrische berline er moet uitzien. Het is een gedurfde stap om als onbekend bedrijf te willen concurreren met namen als Tesla en Porsche maar Thunder Power is al 5 jaar bezig  met het ontwikkelen van hun gedurfde stap.

thunderpower5

Hun wagen gedesigned door het alom bekende deisgnhuis Zagato in Milaan  is opvallend anders dan wat we nu gewoon zijn. Een opvallend grill, wat ook hun logo voorstelt domineert het design en trekt meteen de aandacht.

Ook onderhuids heeft het Taiwanese bedrijf de expertise van Europese bedrijven gebruikt om de batterij en elektromotoren te ontwikkelen. Bij de lancering zal de klant kunnen kiezen tussen een elektromotor van 230 kW of een zwaarder met  320 kW. Met de zwaarste motor haal je 100 km/h in juist 5 seconden en thunder Power blijft trekken tot een topsnelheid van 250 km/h. De meest indrukwekkende cijfers zijn deze van de batterijen. Thunder Power claimt dat je met een volledig opgeladen batterij meer dan 650 km zal kunnen rijden. Als je weinig tijd hebt om je batterijen op te laden kan je met 30 minuten oplaadtijd een goeie 300 km rijden.Deze cijfers zijn mede mogelijk gemaakt door het lichte gewicht van de wagen. De thunder Power sedan zet juist geen 2000 kg op de weegschaal.

thunderpower3

Bij een luxe berline hoort natuurlijk ook een interieur met veel elektronische snufjes. Net als bij de Mercedes S klasse bestaat het dashboard uit een gigantische scherm die alle info weergeeft. Bij Thunder Power zijn deze schermen echter ook via touch te bedienen. Ook de passagier kan deze schermen bedien en deze gebruiken voor onder andere video streaming en het browsen van het internet.

thunderpower

Op hun stand in Frankfurt staat er ook een raceversie van de Thunder Power. Dit is echter enkel een voorbeeld van wat er allemaal mogelijk is met het platform van de berline wat er zijn geen productieplannen in die richting.

Wie al warm is van de Thunder Power moet nog een beetje geduld hebben wat de productie van de wagen is pas gepland voor 2018.