Opnieuw Porsche – Porsche wint de 6 uur van Nürburgring

Het Le Mans Drama voor Toyota zit nog vers in ons geheugen, maar de Toyota’s hadden vandaag de mogelijkheid om tijdens de 6 uur van Nürburgring opnieuw een gooi te doen naar de zege.

De Audi #7 van het duo Fässler en Lotterer startte vanop pole, ernaast de Audi van het trio Di Grassi, Duval & Jarvis. Porsche en Toyota palmden respectievelijk de tweede en derde startrij in. Naar endurance normen verliep de wedstrijd vrij rustig zonder al te grote technische drama’s. De Audi’s en Porsches waren over gans de wedstrijd aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk toonde de #1 Porsche van het trio Bernhard, Webber & Hartley zich ondanks een leegloper de snelste na 6 uur racen. Het is ondanks hun kampioenstitel van vorig jaar pas hun eerste zege dit jaar.

Toyota miste snelheid om in de LMP1 mee te kunnen strijden voor het podium en ook bij Ford in de LMGTE Pro liep niet alles van een leien dakje met een brandje voor de Ford GT van Andy Priaulx tijdens het tanken. Onder het oog van 56.000 toeschouwers kaapte AF Corse met twee stuks Ferrari 488 de eerste plaatsen weg in het LMGTE Pro categorie.

Het WEC seizoen telt nog 5 wedstrijden: Mexico, Texas, Fuji, Shangai en Bahrain.