Tesla Model X kost minstens €88.000

De kop is er af voor Tesla. Na de eerste bijzonder populaire Model S, die AutoJunior net getest heeft (even geduld aub), is ook hun suv, de Tesla Model X  klaar voor de Europese markt. Op de website van Tesla kan je jouw eigen Model X gaan configureren. Een ding is zeker, vergeet je spaarpot niet stuk te slaan.

Vanaf €88.000

Want net zoals de Model S kost de Tesla Model X een klein fortuin. Vanaf zo’n €88.000 is de Model X 60D van jou. Daarvoor krijg je 355 kilometer bereik in ruil. Wat in het dagdagelijkse leven hoogstens 275 kilometer betekent. Ga je voor iets meer dan is er nog de 75D en 90D. De absolute topversie is de Tesla Model X P90D. Die is iets trager dan de Model S in dezelfde configuratie. Gezien de grootte (en hoogte) van de wagen is dat niet onlogisch.  Die laatste versie kost je al gauw €133.000.

Tesla Model X

Vanzelfsprekend is ook elke optie die op de Model S verkrijgbaar is, te vinden op de Model X. Autopilot, Ludicrous-upgrade, 7-zits,.. Een actieve spoiler achterop is uniek voor de Model X. De downforce moet overigens van ergens komen. We blijven die vleugeldeuren toch een rare keuze vinden. Afwachten wat de rijtest ons vertelt. Levering start eind oktober.

Tesla Model X

Meteen een Model X bestellen? Bekijk hier wat jouw huidige wagen waard is.