Stoffel Vandoorne

Stoffel Vandoorne knap 10e bij Formule 1 debuut

Stoffel Vandoorne heeft zijn Formule 1 debuut niet gemist. Na een sterke race zorgt hij voor het eerste puntje voor de McLaren-Honda MP4-31. Rosberg ging in een Mercedes aan de haal met de overwinning in Bahrain.

Ophef net voor de start van de GP van Bahrain, want in de opwarmronde gaat de motor van Ferrari rijder Sebastian Vettel in rook op. De Mercedessen kwamen ditmaal wel goed weg al zorgde een laat remmanoeuvre van Bottas in de eerste bocht voor een aanrijding met wereldkampioen Hamilton. Voor Hamilton werd het dus een inhaalrace met een gehavende auto. Ook bij de start verloor Stoffel enkele plaatsen, maar  dankzij enkele knappe inhaalbewegingen en het uitvallen van ploegmaat Button wegens problemen met het ERS schoof Vandoorne wel al snel door naar een positie in de punten. Naargelang de race vorderde viel de bandenstrategie in zijn plooi en wist Vandoorne als 10e over de finishlijn te komen. Rosberg won voor Raïkkönen en Hamilton en de Duitser behaalt zo zijn vijfde zege op rij en de tweede opeenvolgende van dit seizoen.

Vandoorne is de eerste Belg sinds 1992 die ons land F1 punten bezorgt. Naast het puntje onthouden we vooral de solide manier waarop Vandoorne zijn eerste F1 weekend heeft afgehandeld. Foutloos, bedachtzaam, kundig en professioneel zijn woorden die bij ons opkomen en de prestatie van Vandoorne bewijst daarmee dat de 24 jarige West-Vlaming wel degelijk dit jaar reeds een plaatsje in de F1 had verdiend. Halfbelg Verstappen deed het met een mooie zesde plaats nog iets beter in de competitievere Torro Rosso.

Het blijft afwachten of Vandoorne ook mag invallen voor Alonso tijdens de Grand Prix van China binnen twee weken, maar het staat alvast als een paal boven water dat Vandoorne indruk heeft gemaakt en we ongetwijfeld nog van de jonge Belg zullen horen. Stemmen op de #F1DriverOfTheDay kan hier.