Porsche 991 GT2 RS
foto door paultan.org

Spyshot: Porsche 911 GT2 RS raast over de Nürburgring

De Nürburgring is voor vele automerken de perfecte locatie om hun nieuwe modellen te testen alvorens ze op de wereld los te laten. Ook Porsche test de aankomende GT2 RS, waarschijnlijk de krachtigste 911 ooit, op de ‘Green Hell’.

Voor de niet zo diehard-Porsche-fans; de GT2 RS is de volledig raceklare, maar toch nog straat legale variant van de GT2. Deze is op zijn beurt de sportievere variant van de meer op cruisen gefocuste Turbo. Er doen geruchten de ronde dat Porsche tussen de 650 tot 700 pk heeft kunnen persen uit de dubbel geblazen 6-cilinder boxermotor. Dit zou van de 991 GT2 RS de krachtigste 911 ooit maken en de op één na krachtigste Porsche ooit, net na de 918 Spyder natuurlijk.

De vorige generaties GT2 staan ook bekent als ‘widowmaker’. Doordat de GT2’s al hun vermogen, na de nodige turbo-lag, volledig op de achterwielen gooien. Daardoor hebben ze menig vrouw alleen achter gelaten. Waarschijnlijk ook daarom dat de testwagen in deze video een gigantische spoiler heeft om de achterwielen mooi in het verlengde van de voorwielen te houden.

Dat de Porsche 991 GT2 RS in de video uitgerust is met de PDK-versnellignsbak, mag duidelijk zijn. Er is echter sprake dat Porsche aan het twijfelen is om de GT2 RS te voorzien met een optionele manuele versnellingsbak. Is een manuele versnellingsbak en 700 pk onder de rechtervoet te veel van het goede of kan Porsche dit perfect uitbalanceren en een circuitmonster maken?

Hoe dan ook, wij zijn benieuwd naar het eindresultaat!