24 uur zolder

24h Zolder Best-off + AutoJunior op bezoek bij JJ Motorsport

Minstens 50.000 autosportfans zakten afgelopen weekend af richting het circuit van Zolder voor de 39ste editie van de 24 uur van Zolder. De race in Zolder is sowieso een aanrader voor wie iets dichter bij de actie en piloten wil geraken. Dankzij JJ Motorsport konden we op zaterdag nog iets dichter bij de actie komen.

JJ Motorsport is reeds actief in autosport sinds 2003 en neemt het vooral op in de BMW Clubsport Trophy en Racing Cup Belgium disciplines. Voor de thuisrace in Zolder werden twee BMW M235i’s en een BMW 3 E90 klaargestoomd inclusief matzwarte wrap. Zaterdagmorgen werd er een versnellingsbakprobleem vastgesteld bij de E90 waardoor er in allerijl nog een nieuwe versnellingsbak overgebracht moest worden. Die werd in amper 40 minuten vervangen en dat een paar uur voor de start van de 24 uursrace. Door de last minute aanpassingen moesten twee van de drie BMW’s vanuit de pits starten, maar uiteindelijk kwam er met een 15e, 18e en 27ste plaats toch een geslaagd resultaat uit de bus.

Als bonus enkele actie- en sfeerfoto’s van op het circuit, inclusief een mooi groepje auto’s van de Royal Waasland Automobiel club met ondermeer een Aventador én S 65 AMG Coupé.