Spyshot: Maserati Levante geeft de Nürburgring een beurt

Toch een model waar we ontzettend hard naar uitkijken, die Maserati Kubang Levante. Zeg maar de SUV die ervoor moet zorgen dat Maserati’s net zo ‘exclusief’ worden als een Porsche (niet dus). Van weinig auto’s kunnen we zeggen dat we nagenoeg tot geen informatie hebben over het design. Maserati slaagt er dus bijzonder goed in om de Levante-verrassing te houden tot komend Autosalon van Genève in maart 2016, waar je AutoJunior alvast op de eerste rij kan verwachten.

maserati-levante-003

Maserati stuurde de Levante dus naar Duitsland voor een klassiek rondje op het historische asfalt. Een tijd hebben we helaas niet. We weten zelfs niet eens met welke motorisatie de Maserati Levante de ‘Ring’ heeft gereden, dus met een tijd zijn we sowieso niets. Wel weten we dat die motorisaties tussen zes en acht cilinders zullen bevatten. Met als topmotor de V8 twin-turbo met meer dan 500 pk. En dat de uitlaten op deze foto’s zo van onder een Ghibli kunnen komen.

maserati-levante-005

Wat kunnen we nog meer vertellen over de Maserati Levante? Hij zal worden geproduceerd in de Miafori-fabriek in Italië. Zoals je weet is Maserati bijzonder ambitieus wat betreft verkoopcijfers voor de komende jaren. Voor 2015 werd er voorgehouden 50.000 ‘drietandjes’ aan de man te brengen. Met terugvallende verkopen van de Ghibli en zelfs overproductie, waardoor het personeel het nu wat rustiger moet gaan doen, zal dat cijfer niet worden bereikt. Reden te meer dat deze Maserati Levante het echt moet gaan maken voor Maserati, willen ze ooit in de buurt komen van hun verkoopprognoses.

Maserati-Levante-007

Meer over de Maserati Levante en z’n motoren, kleuren, interieur én geluid krijg je van ons in de aanloop naar het Salon van Genève 2016. Welke kleur we alvast niet willen zien op de Maserati Levante is deze.

Rondvraag: wat zijn de dichtste concurrenten voor deze Italiaanse SUV?

Foto’s gtspirit.com