Rijtest: Kia Optima Hybride

IMG_1671 bewerkt 2

Het zou wel eens de mooiste hybride van het moment kunnen zijn. Ja, ik heb het over de Kia Optima hybride. Vijf dagen lang kregen we een wit exemplaar mee om eens stevig aan de tand te voelen.

Natuurlijk zijn we gelukkig dat we de Optima mogen testen, het is een vrij indrukwekkende wagen. Zeer mooi afgewerkt, gebruiksvriendelijk en zeker geen tekort aan pk’s, 148 stuks om precies te zijn. De elektromotor doet er nog een schepje bovenop door er 47 aan toe te voegen. Dit alles kan je krijgen voor zo’n €40.290.

IMG_1692 bewerkt 2

Ik heb er heel graag mee gereden, maar de wagen heeft een vrij grote draaicirkel en de 6-traps automaat reageert ook niet altijd even vlot. Twee seconden na het vol intrappen van het gaspedaal reageert de motor eindelijk en dan pas voel je jezelf vlot gaan naar de maximale toegelaten snelheid.

Vanwege de trage versnellingsbak gaat de motor soms te hoog in toeren. Het is dus een rustige wagen die een beetje liefde verwacht en niet graag wordt mishandeld door het gaspedaal vol in te duwen.

IMG_1751 bewerkt 2

Aan luxe is er geen tekort, de zetels zitten goed, je voelt je zeer veilig binnenin en er zijn genoeg knopjes die alle soorten van snufjes in werking stellen. Het instructieboekje is bijgevolg even dik als de gemiddelde cursus die een student burgerlijk ingenieur voorgeschoteld krijgt.

Minder luxueus is de koffer die qua ruimte niet spectaculair groot mag genoemd worden. De gewone Optima heeft 505 liter kofferruimte. Wij moeten het stellen met slechts 381 liter, dit vanwege de batterijen die zich ook op die plaats bevinden.

IMG_1829 bewerkt 2

Wie met de optima rijdt leert snel wat de wagen werkelijk is. Het is een wagen die ons leert hoe de toekomst eruit ziet en in welke richting we gaan met de auto-industrie. Want beste autoliefhebbers, onze brandstofvoorraden geraken echt op en dan kan de Optima hybride wel eens de ideale vervanging zijn voor onze benzine zuipende Ferrari’s, Lamborghini’s  en getunede Peugeots.

Als afsluiter wil ik zeggen dat de Kia Optima hybride een schitterende wagen is. Ondanks enkele kleine ‘werkpuntjes’. De Kia is een leuker alternatief dan de vaak saaiere concurrentie.