Knokke op z’n best: 5 unieke spots

 

lp 670-4 sv 3

Aah het is weer zomer, thermometers tikken de 30 graden net niet aan en iedereen trekt naar de Belgische kust om wat verkoeling op te zoeken. Je kan natuurlijk ook naar Knokke gaan en die verkoeling combineren met exotische auto’s kijken/spotten/kwijlen/nattedromen. Afgelopen week werden weer heel wat ultieme sportwagens afgespot. We lijstten de 5 meest unieke spots van afgelopen week voor jou op.

 

1. Mercedes AMG GT S met zeldzame kleurstelling

amg gt s 1

De Mercedes AMG GT S kennen wij van AutoJunior reeds vanbinnen en vanbuiten. Deze prachtige sportwagen hebben we namelijk onlangs getest! Klik hier voor de review. De 4-liter grote V8 met 510 pk inclusief bijpassend geluid zorgt voor een ware sportwagenbeleving. Die beleving wordt waarschijnlijk nog versterkt door dergelijk bovenstaand kleurenpallet. Afstappen van het ietwat saaie grijs of zwart kunnen we alleen maar toejuichen. Gespot door loyers via Autogespot.nl

amg gt s 2

 

 

2. Zeldzame Ferrari Enzo

enzo 1

De prijsklasses van een Ferrari Enzo en een moderne GT zoals de AMG GT S liggen mijlenver uit elkaar. Een Ferrari Enzo zoals deze hierboven wordt van eigenaar gewisseld voor bedragen ver boven één miljoen Euro. Een risky job om met zo’n wagen in de smalle straten van Knokke te cruisen. De 6-liter rauwe V12 produceert 660 pk en 657 Nm aan koppel. Ferrari koos eerst voor 349 productiestuks, later kwamen daar nog eens 50 bij. Trek daar een paar dozijn afgebrande, gecrashte Enzo’s van af en je begrijpt waarom de waarde elk jaar stijgt.

enzo 2

 

 

3. Lamborghini Murciélago LP670-4 SuperVeloce 

sv 1

Het topmodel van de Lamborghini Murciélago-reeks doet alle hoofden draaien in de straten van Knokke. 670 pk, vierwielaandrijving, 6,5-liter V12, 660 Nm aan koppel en een verkoopprijs van circa 500.000 Euro zijn stuk voor stuk cijfers om van weg te dwalen. Een leuk weetje over dit model is dat de productie-aantallen van deze SV verhoogd werden om de kas te spijzen voor de ontwikkeling van de huidige Aventador.

lp 670 SV 2

 

 

4. Ken uw klassiekers: Ferrari 250 GT Boano

250 GT BOANO 3

Om niet enkel het jonge geweld te loven kozen we deze spot van een 1956 Ferrari 250 GT Boano. Veel versies van de 250 GT brengen vandaag veel geld op. Deze specifieke versie die gespot werd in Knokke hinkt op dat gebied nog wat achterop. Waar andere 250 GT’s ver boven de 10 miljoen Euro geveild worden, tikt deze Boano nog geen 1 miljoen Euro aan.

250 GT Boano 2

Het design werd ontworpen door Pininfarina en toen die niet kon volgen met de productie vanuit Ferrari, koos de toenmalige grote baas van Ferrari Carrozzeria Boano om de productie van de 250 GT verder te zetten. Inclusief de interieurs. De ‘Boano’ kreeg een V12 mee met 240 pk en een topsnelheid van 200 km/u.

250 GT boano 1

 

 

5. Knokse kanarie: Mercedes SLS AMG Black Series

sls black series 3

Is een standaard SLS AMG niet voldoende? Dan kon je nog altijd opteren voor de Black Series-versie. En neen, dat heeft niets te maken met de kleur. Dat getuigt dit geel uitgevoerd exemplaar dat in Knokke op de gevoelige plaat werd vastgelegd. Wat is het verschil met een gewone SLS AMG? Optisch zie je de verschillen duidelijk, andere bodykit, vaste spoiler en overal carbon. Onderhuids zijn de verschillen ook niet mis. 70 kg lichter, 40 pk extra om tot 631 pk uit te komen.

sls black series

Ook unieke auto’s gespot? Stuur ze ons door via info@autojunior.be en wie weet zie je ze binnenkort in een artikel!

 

 

Foto’s: wimster, loyers, julienvdv, TBits Photography, carspotter19999 via Autogespot.nl