Rally: Princen en Kaspers zijn klaar voor Rally van Haspengouw in Peugeot 208 T16

Komende zaterdag wordt het startschot gegeven van het rallyseizoen van 2016. Dat startschot valt in Haspengouw voor de jaarlijkse Rally van Haspengouw. Favorieten én winnaars van de 2015-editie, Kris Princen en Peter Kaspers, zijn er alvast helemaal klaar voor.

Pres_208R5PBL-002

Ontzettend gemotiveerd en bovendien een thuismatch, dat kan niet anders dan goed aflopen voor het duo Princen en Kaspers. “Dankzij de Rally van Haspengouw ben ik verliefd geworden op deze sport, en hier in Landen hebben we veruit de meest enthousiaste supporters van het hele seizoen. Tot 2015 had ik mijn thuisrally verrassend genoeg maar één keer gewonnen, en die nieuwe overwinning van vorig jaar blijft voor altijd een heerlijke herinnering.” Klinkt het bij Princen.

Pres_208R5PBL-001

Het goede gevoel wordt nog meer gesterkt door een uitstekende testsessie afgelopen woensdag. Princen: “We gebruikten hier een testbasis die heel sterk lijkt op de wegen van de rally, en reden een stevige 123 km in echte wedstrijdsetup. Dat is bijna even lang als de hele wedstrijd van zaterdag, en het voelde echt perfect aan. De Peugeot 208 T16 is nog beter geworden dan vorig jaar. De nieuwe mapping doet de motor nog krachtiger aanvoelen en over het hele bereik lijken de pk’s nog efficiënter aan de grond te komen. En door hier in de buurt te testen, konden we ook de ophanging tot in de kleine details afstellen.”

Pres_208R5PBL-003

Princen en Kaspers beseffen dat de concurrentie geen lachertje is. “Onder andere Freddy Loix is ijzersterk, maar ook Vincent Verschueren mag niet onderschat worden.”