Gespot: Mercedes-Maybach S600 in hartje Brussel

Eind 2014 berichtten we over de terugkeer van Maybach. Onder de naam Mercedes-Maybach. Sindsdien hebben we de wagen al meermaals gezien op autoshows. Maar ook op onze Belgische wegen. Deze week werd in hartje Brussel het topmodel op de gevoelige plaat vastgelegd door spotter ‘grisha’, de Mercedes-Maybach S600.

02

Dat de Mercedes-Maybach S600 verkeerd geparkeerd staat daar oordelen we niet over. Menig autoliefhebber zou namelijk net hetzelfde doen. En moest je op een of andere manier in een politie-achtervolging terechtkomen, dan weten we al wie de duidelijke winnaar wordt. Met de 6-liter grote V12, die 530 pk en 830 Nm aan koppel huisvest, laat je een bescheiden politiewagen snel achter. De zeventraps-automaat zorgt voor de ideale overbrenging.

01

Bang zijn tijdens die onwaarschijnlijke achtervolging hoeft overigens helemaal niet. De Mercedes-Maybach S600 wordt gezien als de veiligste productie-auto ooit geproduceerd. De ‘Guard’-versie dan toch.

04

Over het huidige Maybach-design valt te discussiëren. Sommigen vinden het een veredelde S-klasse, anderen vinden het huidige design een serieuze vooruitgang ten opzichte van de historische Maybachs.