Subaru Levorg

Opinie: het resultaat van een weekendje met de Subaru Levorg

Afgelopen weekend won een trouwe fan van Autojunior, Bryan, een weekendje met een Subaru Levorg. Hieronder lees je alvast zijn bevindingen na een vierhonderdtal kilometer plezier.


Wat een droom was, werd werkelijkheid

Wat een weekend!!! Een weekend winnen met een Subaru Levorg. Het was al een lange tijd een droom van mij om eens met een Levorg te mogen rijden. Op het moment dat ik de link op facebook zag passeren, wist ik, nu moet ik mijn kans wagen. En wat bleek, enkele dagen later kreeg ik volgende respons van Autojunior: “Beste Bryan. Met veel plezier delen wij u mee dat jij de winnaar bent van onze Subaru-wedstrijd.” Ik kon mijn ogen niet geloven.

Toen Ruben Forceville, medewerker van AutoJunior, arriveerde met de wagen verscheen er meteen een glimlach op mijn gezicht. Het design, de kleur, de sfeer rondom en in de wagen was gewoon af. Ik heb gewoon 2 dagen lang met een ‘big smile’ rondgereden. Vanaf het eerste tot het laatste moment heb ik genoten van deze wagen. De wagen is gewoon super zoals elke Subaru.

Subaru Levorg

Binnenin

Eenmaal plaatsgenomen achter het stuur begon het plezier pas echt. Binnenin is er redelijk veel plaats. Zowel voor- als achterin. Voor de multimedia-veelvraten onder ons is dit de beste auto in zijn segment, want met maar liefst 6 USB-aansluitingen en twee sigarettenaanstekers kan je ongestoord al je multimediatoestellen opladen.

De zetels bieden veel steun, zelfs bij sportief rijgedrag, wat bij veel merken te wensen overlaat. Ook is de zetelverwarming een ideale troef om je geliefde te overhalen bij de aanschaf ervan ;). Wat wel een nadeel is, is dat de bestuurderszetel volledig automatisch is en deze van de bijzitter niet. Deze moet nog handmatig versteld worden. Daarnaast geven de zwarte lederen stoelen met blauwe stiksel de auto een sportieve look. Het D-vormig stuur ligt comfortabel in de hand. De paddles die gebruikt worden bij het handmatig schakelen zijn wel wat aan de korte kant bij het insturen in korte situaties. Daartegenover is wel alles aanwezig op het stuur om een rit in de Levorg zo aangenaam mogelijk te maken. Het multimediasysteem werkt feilloos, wel jammer dat mirror link niet beschikbaar is in België. Daarnaast is het ook jammer dat de navigatiesoftware reeds gedateerd was. De Levorg werd gelanceerd in 2015, dan zou men verwachten dat deze de kaarten van 2015 bevat, maar helaas de kaarten dateerden van 2013.

Aan opbergruimte is er binnenin zeker geen tekort. Overal zijn er wel vakjes te vinden om dingen in op te bergen. Ook voor de personen die achterin plaatsnemen is er voldoende opbergruimte en zitcomfort, want ook hier zijn de zetels aanpasbaar in drie standen. Tot slot heb je een grote koffer met dubbele bodem waarin je ook nog heel wat spullen kwijt kan.

Subaru Levorg final 11

Bonnetscoop

Als je rond de wagen wandelt is het eerste dat opvalt de bonnetscoop. Deze zorgt voor een agressieve look. Ook de 18 inch velgen zorgen ervoor dat de wagen wat meer opvalt. Hierdoor gaat wel het comfort wat achteruit want de stugge vering in combinatie met de 18 inch velgen zorgen ervoor dat de wagen enorm hard terugveerd op West-Vlaamse binnenweggetjes.

Daarentegen is de dubbele uitlaat een grote meerwaarde en tevens een aandachtstrekker.

Subaru Levorg

Motor

De motor levert 170 pk, dit is zeker en vast voldoende voor het woon-werkverkeer. Maar als je wat later bent en het redelijk druk is op de weg dan kan je zeker de persoon voor jou snel inhalen.

Als rijder voel je meteen dat de motor en de versnellingsbak enorm goed samenwerken. Vanaf het moment dat je drukt op het gaspedaal gaat de motor in toeren en schakelt de bak meteen een tandje terug om het koppel optimaal te benutten. Het enige nadeel is dat deze bij een wat sportiever rijgedrag een enorm hoog verbruik heeft.

Subaru Levorg

Besluit

Fantastische wagen die je niet op elke oprit zal terugvinden, mede door de 1.6 turbobenzinemotor en de minachting die er nog altijd staat ten opzichte van Subaru. Wat zeker en vast jammer is, want Subaru heeft wederom een fantastische wagen gemaakt die gezien mag worden!

Subaru Levorg

Autojunior had de kans om al eerder een Subaru Levorg te testen en de uitgebreide review daarvan vind je hier terug.

Met dank aan Subaru Belgium & Luxembourg