Ontmoet de Scuderia Cameron Glickenhaus SCG003S, de duurste kitcar ooit

De Amerikaan James Glickenhaus is de man die dit pareltje heeft ontworpen. De beste man is al gans zijn leven een grote petrolhead. Hij racete in allerhande exotische wagens en heeft er ook een aantal ontworpen. Je kent de man misschien beter als ontwerper van de Ferrari P4/5 of de SCG003.

scuderia-cameron-glickenhaus-scg-003-fornt-three-quarter

De SCG003S is dus oorspronkelijk een SCG003 racewagen die omgebouwd is voor gebruik op de openbare weg. De “S” staat dan ook voor “stradale”, oftewel “voor de openbare weg”. Onder de motorkap bevindt zich een 4,4 l V8 biturbo met zo’n 800 pk. De zeventraps sequentiële automaat doet het schakelwerk. De transmissie is afkomstig van het CIMA, het merk die ook voor Koenigsegg transmissies bouwt. De aandrijving zit op de achterwielen, wat voor ons betekent dat je er ook echt superleuke dingen mee kan doen.

scuderia-cameron-glickenhaus-scg003s_100502274_l

Ben je van plan om er één te kopen? Dan zul je zo’n 1,1 miljoen euro moeten ophoesten, en hem zelf in elkaar zetten. Het is nu eenmaal zo dat de straatlegale auto’s moeten voorzien worden van airbags en aan allerhande crashtests moeten ondergaan. Voor een kitcar hoeft dit niet waardoor de SCG003S dus een kans krijgt op de openbare weg. Het nadeel is natuurlijk dat je hem zelf in elkaar moet zetten. Gelukkig laat Glickenhaus een monteur overvliegen die je helpt bij het bouwproces van dit pareltje.

scuderia-cameron-glickenhaus-scg-003-front-three-quarter

Glickenhaus zelf verwacht zo’n 10 exemplaren te verkopen van de SCG003S. Exclusief wordt hij dus zeker en als er meer gekken zijn die de SCG003S willen kopen, dan maakt het bedrijf winst en gaat alles naar een LMP1-team voor de 24 uur van Le Mans. De wagen zelf werd op het autosalon van Genève voorgesteld in 2015.