Ontmoet de Lamborghini Aventador S

Het nieuws is intussen al enkele dagen oud, maar we kunnen het toch niet laten om er ook eventjes iets over te schrijven. Lamborghini is namelijk naar buiten gekomen met een nieuwe versie van de Aventador: de Aventador S.

Een mooi kerstcadeau is het wel, deze nieuwe Aventador. De wagen zal 740 pk hebben. Hij spurt in 2,9 seconden naar de 100 km/u en heeft een topsnelheid van 350 km/u. Lamborghini heeft enorm veel werk gestoken in het verbeteren van de aerodynamica. Voornamelijk het koelen van de motor proberen ze hiermee in de hand te werken. Zo heeft de voorkant heel wat plastische chirurgie ondergaan, net als de achterkant. Net achter het dak vinden we nu ook twee grote luchthappers die ook moeten zorgen voor een betere koeling van de motor.

De verbeterde aerodynamica zal ook zorgen voor een betere wegligging en een extreem lagere luchtweerstand. Ook het onderstel van de Aventador S heeft een aanpassing meegekregen en is nu voorzien van vierwielsturing. Dit zou zorgen dat de wagen veel wendbaarder is bij lage snelheden. Bij hoge snelheden zou dit dan weer zorgen voor een betere stabiliteit.

De prijs van de Aventador S zal in Belgïe €282.000 bedragen exclusief BTW. Wil je er ééntje bestellen? In het voorjaar van 2017 worden de eerste exemplaren afgeleverd bij hun nieuwe eigenaar.