Omdat het kan: Porsche Macan GTS

Porsche stelt vandaag in Tokio z’n gloednieuwe Macan GTS voor aan de wereld. Voordat je begint te twijfelen, we zijn niet op de Tokyo Motorshow 2015. Dat wil niet zeggen dat we het nieuws niet heet van de naald kunnen brengen. Zoals deze sportievere mini-suv-variant van de Porsche Macan. Zeg maar de Audi Q5 van de rijken.

macan gts 4

Langs buiten is het echt een snoepje, die Macan GTS. De typische GTS-kleur, zoals je die ook kan vinden op de Cayenne GTS, is ook hier op de Macan GTS gespoten. De velgen zijn 20-inchers RS Spyder design, gespoten in satijnzwart.

Macan gts 3

Binnenin de Macan GTS wordt je nog meer verwend. Sportstoelen in leder en alcantara, een achtdelig audiosysteem, het Porsche Communication Management-systeem en ga zo maar door. Net dat tikkeltje luxueuzer en spannender dan in een standaard Macan.

macan gts 5

De drieliter V6 motor met twin-turbo zorgt voor een zeer acceptabele 360 pk. Die kracht wordt overgebracht op de vier wielen dankzij de zeventraps-PDK automatische transmissie met dubbele koppeling. Een sprintje naar 100 km/u wordt daardoor in slechts 4,8 seconden afgerond. Kies je voor het Sport Chrono pakket dan kan je doorgaan tot 255km/u. Om die kracht tot stilstand te brengen zorgde Porsche voor rode (!) remklauwen.

macan gts 2

Waar plaatsen we deze Macan GTS ? Logischerwijze tussen de Macan S, die we in de prachtige blauwe kleur al zagen op DreamCars 2015, en de Macan Turbo. Iets unieker dan een Macan Turbo en toch sportief? Dan is de Macan GTS iets voor jou. Belgische prijzen weten we nog niet. In Duitsland kost hij zo’n 73.000 euro standaard. Concurrenten zijn vanzelfsprekend de Audi SQ5 (al is die een stuk goedkoper), en wie weet zelfs de tot nu toe zeer goed geheimgehouden Maserati Levante?