Officieel: Subaru Impreza (sedan)

In New York stelde Subaru de nieuwe versie van z’n bekendste model voor, de Impreza. Mocht je als autoliefhebber de Impreza enkel kennen in het donkerblauw met rally-modder op de zijkanten, dan is dit bericht zeker voor jou oren. De straatversies zijn in een nieuw jasje gestoken.

subaru-impreza-2016-hatch_01

En met versieS bedoel ik zowel de Impreza hatchback als de Impreza sedan. Het is al de vijfde generatie Impreza dat Fuji Heavy Industries produceert, dat is de fabrikant van Subaru’s. Op het gloednieuwe platform dat Subaru ‘Global Platform’ noemt staat de nieuwste Subaru te pronken. Het design, daar heeft Subaru ook een fancy naam voor: DYNAMIC x SOLID design. Iets wat wij eerder kortweg sportief zouden noemen.

subaru-impreza-2016-hatch_03

Binnenin is een serieuze stap voorwaarts gezet. Een 8-inc touchscreen connecteert de wagen met de rest van de wereld. Dit dankzij Apple’s CarPlay en Android’s Auto. De afwerking van de bekleding leunt aan bij een premiummerk tussen de Duitse grenzen.

subaru-impreza-2016-hatch_02

Ook qua technologie is Subaru helemaal mee. Wanneer je achteruitrijdt en die onnoemelijk irriterende parkeersensoren niet volgt dan kan de wagen zelf remmen om een aanrijding te vermijden. De motor is de nieuwe FB20 2-liter benzin die zo’n 150 pk produceert. De transmissie is de Lineartronic, een continu-variabele transmissie, iets wat we ook al zagen bij Lexus.

subaru-impreza-sedan-2016_01