Officieel: De nieuwe Renault Mégane Grandtour met 4Control

Renault brengt een belangrijk model mee naar Genève volgende week. Het gaat om de break-versie van z’n hatch, de Mégane Grandtour. Op dinsdag 1 maart, op de eerste persdag van het Geneefse salon, stelt Renault de wereldpremière voor.

Hij ziet er wel goed uit die nieuwe Mégane Grandtour. Het gaat hier specifiek over de Grandtour GT, een beetje sportiviteit is dan wel op z’n plaats. Aan de voorkant van de nieuwe Mégane Grandtour vinden we een grote luchtinlaat die afgewerkt is met een honingraatrooster. Zo gaan we via de door Renault Sport ontwikkelde 18-inch velgen langs de verchroomde C-stijl naar de sportieve achterkant. Daar vinden we nog meer sportieve afwerkingen. Een diffuser en chromen uitlaatpijp. Vergeet niet, dit is de GT-uitvoering. Jouw standaard-Mégane Grantour zal er heel wat minder spannend uitzien. Dat neemt niet weg dat je voor een heel redelijke prijs een sportieve break kan bezitten/leasen.

Renault_75906_global_en

Het lijkt misschien een ‘gewoon’ Renault-model maar dat is het zeker niet. Deze Mégane Grandtour is ’s werelds eerste break, in het C-segment, die uitgerust wordt met Renault’s 4Control-technologie. Dat zorgt voor besturing op elk wiel. Een techniek die in bochten heel wat veiligheid en vooral fun met zich meebrengt. Let op onze woorden; Renault gaat potten breken met deze nieuwe Mégane Grandtour.

Meer foto’s volgen vanuit Genève.