Static photo, Colour: Ara Blue

Officieel: Snel naar het werk met de Audi S4 Avant

De recentelijk vernieuwde Audi A4 Avant is leuk nieuws voor lease-rijders. Maar wie een nieuwe A4 zegt, denkt in één adem ook aan de sportieve A4, de S4. Audi maakt zijn Audi S4 Avant nu officieel. Een stationwagen die alles in huis heeft.

Static photo,  Colour: Ara Blue

Wat we zo leuk vinden aan Audi S-modellen zijn de lakkleuren. Die zien er immers altijd uit om af te likken. Ook op de persfoto’s van de nieuwe Audi S4 Avant prijkt een typisch Audi-kleurtje dat we enorm kunnen smaken, Ara Blue.

Static photo,  Colour: Ara Blue

Terug naar de orde van de dag. De Audi S4 Avant krijgt de 3-liter TFSI V6-motor. Die produceert zo’n 354 pk en 500 Nm aan koppel. Dat aantal koppel is beschikbaar bij 1300-4500 toeren per minuut. Met z’n sprint naar 100 km/u in 4,7 seconden zet je de kinderen in een vluggertje af aan school. Het feest stopt, geeuwgeeuw, bij 250 km/u. Mocht je in jouw felgekleurde Audi S4 Avant nog een beetje om het milieu geven dan interesseren de volgende cijfers je alvast. 7,4 liter benzine heb je nodig om 100 kilometer ver te geraken. Op papier is dat althans zo. Het kwalijke CO² de wereld insturen doe je aan 170 gram per kilometer. Overbrenging gebeurt door de nieuwe Tiptronic-achttrapsautomaat.

Cockpit

Standaard vierwielaandrijving, dat klinkt ons bekend in de oren wanneer het gaat om sportieve Audi’s. Bovendien is het S-onderstel van de S4 Avant 23 millimeter verlaagt om de sportiviteit te verhogen. De 18-inch dubbele 5-spaaksvelgen maken de sportieve break compleet. De Avant is tot slot zo’n 45 kilogram zwaarder dan de Berline-variant. Het totaalgewicht van de S4 Avant ligt daarmee op 1675 kg.

Interior

Welke snelle station mogen ze bij jou afleveren: Audi S4 Avant of een BMW-, Mercedes-product?

Static photo, Colour: Ara Blue