356

Occasion van de week: Porsche 356 Speedster

De Zoute Grand Prix in Knokke nadert met rasse schreden dus duiken er her en der publiekstrekkers op. Zo zal veilinghuis Bonhams op 7 oktober een uitzonderlijk knappe Porsche 356 Speedster veilen.

Traditioneel lichten we in ‘AutoJunior Occasion van de week’ enkel auto’s uit die op de Belgische markt aangeboden worden. Dat is niet anders met deze Porsche 356 Speedster uit 1955 die schijnbaar als enige Porsche 356 Speedster nieuw via de Belgische invoerder D’Ieteren Frère werd verkocht. Zo kwam deze ‘Pre-A’ Speedster in handen van Yves Tassin, een naam die bij autosportkenners wel een belletje zal doen rinkelen. Concreet gaat het om een 356 Speedster met chassinummer 80926 en een 1,6 liter onder de motorkap. De auto kwam in handen van nog twee andere eigenaren en verzeilde uiteindelijk in een ondergrondse garage in Italië waar de 356 Speedster meer dan 30 jaar stof stond te vergaren.

Gelukkig werd in 2012 de 356 opnieuw van onder het stof gehaald en werd de Porsche opnieuw naar België overgebracht voor een grondige renovatie. De piekfijne restauratie nam maar liefst 2 jaar in beslag en gebeurde met de hulp van enkele gespecialiseerde bedrijven in België. Sindsdien kaapte deze gerestoreerde 356 Speedster al enkele prestigieuze prijzen weg. Onder de € 350.000 gaat deze Porsche niet de deur uit. De foto’s geven aan dat er amper 1.439 km op de teller staat, maar het lijkt ons realistischer dat de teller na 99.999 km opnieuw op 0 gesprongen is. In totaal werden over een periode van vijf jaar 4.822 Speedsters gebouwd.

Zelf benieuwd hoeveel jouw wagen nog waard is? Dit kan via deze link.

Foto’s en info via www.bonhams.com.