Mercedes E Cabrio

Nieuwe Mercedes E-Klasse Cabrio maakt de E-Klasse familie compleet

In Genève wordt met de E-Klasse cabrio de laatste telg van de E-Klasse familie voorgesteld, niet toevallig vlak voor de zomer. Ook de E coupé staat er in Europese première, maar die konden we op het autosalon van Brussel afgelopen januari al stiekem ontdekken en staat ondertussen al bij de Belgische dealers.

Een beetje tegen de verwachtingen in ziet Mercedes nog voldoende ruimte tussen de C cabrio en de S cabrio. En met de looks van de nieuwe E-Klasse cabrio zijn we daar zeker niet treurig om. Motorisch geen verrassingen, maar het wordt wel uitkijken naar de AMG varianten die er binnenkort zitten aan te komen. De 50ste verjaardag van AMG zou wel eens een leuke verrassing voor E coupé en cabrio in het verschiet kunnen hebben.

Mercedes E Cabrio

Opnieuw een stoffen kap voor de E-cabrio, maar wel voor het eerst beschikbaar met vierwielaandrijving. De kap is gebaseerd op die van de S-cabrio en laat zich in 20 seconden openen of sluiten tot een snelheid van 50 km/h. Met de kap dicht is de kofferinhoud 385 liter, in open toestand slinkt die tot 310 liter. Wel opmerkelijk is dat de achterbank plat kan om zo langere voorwerpen veilig te vervoeren. Het model op de foto’s is trouwens een Pebble Beach 25th Anniversary Edition, wat wellicht de vreemde kleurencombinatie verklaart.

Meer Genève nieuws vind je hier.