Nieuwe BMW 7 is technologisch hoogstandje

2-P90178465

De nieuwe BMW X1 is amper vers van de pers en BMW komt al aandraven met een ander belangrijk nieuw model: de langverwachte en veel geteasde nieuwe BMW 7.

De nieuwe BMW 7 was al enkele malen gespot zonder camouflage dus aan het uiterlijk konden we reeds wennen. Op de officiële persfoto’s toont BMW haar nieuwe 7 Reeks natuurlijk van haar beste kant en hierop geven de looks alvast een betere en gebalanceerdere indruk dan de vage scoopfoto’s. De zesde generatie van de 7 is meteen herkenbaar als een 7 Reeks maar een designrevolutie à là E66 is het niet geworden.

6-P90178521

De nieuwe 7 is opnieuw een technologisch hoogstandje. De 7 is maximaal 130 kg lichter t.o.v. zijn voorganger dankzij “BMW EfficientLightWeight” (onder het motto ‘alles verdient een hippe naam’) waarbij uitgebreid gebruik wordt gemaakt van met koolstofvezel versterkt kunststof. Het “Driving Experience Control” systeem stemt dan weer de afstelling van de 7 af naargelang de staat van het wegdek en de rijstijl. In lijn met wat we reeds bij Mercedes zagen zorgt het “Executive Drive Pro” ervoor dat het overhellen van het koetswerk in bochten tot een minimum wordt beperkt.

Het iDrive-bedieningssysteem wordt uitgebreid met een aanraakscherm voor een intuïtieve bediening van enkele belangrijke functies. Met de “BMW Gesture Control” heeft BMW een heuse wereldpremière: een 3D sensor detecteert de handbewegingen van de bestuurder om zo gemakkelijker enkele instellingen te veranderen. We zagen het al eerder op vele concept cars maar BMW neemt het nu dus ook in productie. Je telefoon kan vanaf nu ook draadloos opgeladen worden dankzij een inductief oplaadsysteem. Standaard krijgt de 7 LED lichten en optioneel zijn er laserlichten beschikbaar met een indrukwekkend bereik tot 600 meter.

1-P90185615

De meest tot de verbeelding sprekende nieuwigheid is waarschijnlijk de “Remote Control Parking” applicatie. Via instructies op de BMW sleutel kan je de auto automatisch laten in- of uitparkeren zonder dat je in de auto zit. Op motorisch vlak is de 740e plug-in hybride wellicht de belangrijkste nieuwkomer die een totaalvermogen heeft van 326 pk en een uitstoot van amper 49 g CO2/km. Andere motoren beschikbaar bij de lancering zijn de 730d, de 740i en de 750i.

4-P90178512

De nieuwe 730d is de goedkoopste versie en gaat voor € 83.500 de deur uit. Voor de 730d met sportautomatische versnellingsbak wordt € 610 extra gevraagd. Configureren kan reeds op de BMW website.