MINI plug in hybride

Mini gaat aan de elektriciteit met de Mini Plug-in-Hybride

Wie kent de MINI’s met groene spiegelkapjes van consultingbedrijf Deloitte niet? Wel, de kans bestaat dat het jaarlijkse order van Deloitte binnenkort volledig bestaat uit elektrische MINI’s. Of toch gedeeltelijk elektrisch. Het merk heeft namelijk een MINI Plug In Hybride concept voorgesteld. Daarbij wordt een elektromotor op de achterwielen geplaatst. De normale benzinemotor drijft de voorwielen aan. Bovendien kan je de MINI zomaar in de muur steken.

MINI Plug in hybride
Hoofd van MINI brand management Sebastian Mackensen en Hoofd van MINI series management Peter Wolf testen de eerste first plug-in hybride MINI.

Veel exacte info hebben we niet. Maar hij komt er alleszins, die MINI Plug-In-Hybride. MINI zelf beklemtoont dat dit geen louter fiscaal achterpoortje is. De hybride-MINI kan tot 125 kilometer per uur volledig elektrisch rijden. De elektrische acceleratie verhoogt het rijplezier. De wagen schakelt ook niet zomaar over op brandstof. Wat anders is bij sommige andere hybrides, die na een lage snelheid al switchen naar hun benzinemotor. Een exacte actieradius krijgen we dan weer niet van de ontwikkelaars uit München. Meer info volgt ongetwijfeld. Dat deze MINI als zoete (fiscale) broodjes zal verkopen staat als een paal boven water.

Interesse? Laat jouw oude wagen over aan de beste prijs via deze link.