24 uur van Spa

Mercedes vanop pole – 24 uur Spa-Francorchamps

Gisterenavond konden de 20 snelste wagens van de avondkwalificatie op donderdag, tijdens de superpole om de polepositie strijden voor de 24 uur van Spa. Onze landgenoot Laurens Vanthoor greep in zijn Porsche net naast de polepositie.

Amper 17 duizendsten van een seconde. Dat was het verschil tussen de Mercedes-AMG GT3 van Maro Engel en de Porsche GT3 R van de Limburger Vanthoor. Een Ferrari 488 GT3 met Molina achter het stuur vervolledigt de top 3. Het was best een spannende strijd want de eerste 11 auto’s zitten binnen de halve seconde van de poletijd (2:18.588). De AMG GT3 van het Black Falcon team mag dus morgen vanop de eerste startrij het 72 GT’s tellende pelleton aanvoeren tijdens de rolling start. Het voorspelde wisselvallige weer belooft een belangrijke rol te spelen in het verloop van de grootste GT race ter wereld. In de top 15 vinden we nog één andere Ferrari, twee Mercedessen, vier Porsches, drie Audi’s en twee Aston Martin’s.

24 uur van Spa

Vorig jaar won BMW. Volgt BMW zichzelf op of wordt het toch een ander Duits merk? Of zorgen de Italianen en Britten voor een verrassing? Volg ons zeker op instagram voor een stand van zaken. Een overzicht van alle deelnemers vind je hier.

Een overzicht van alle deelnemers.