Mercedes GLT

Mercedes-Benz GLT pick-up onderweg

“Mercedes-Benz? pick-up? Iets gemist?” Dat nemen we je niet kwalijk, dit nieuwe model, de Mercedes-Benz GLT, is ons ook een beetje ontgaan in alle drukte. Maar niet getreurd, het zijn slechts spy-shots dus nog geen officiële onthulling. 

Mercedes wil de grootste zijn in alle segmenten, zoveel is duidelijk. Ook op het gebied van professionele bedrijfswagens zijn de mensen uit Stuttgart druk in de weer met het ontwikkelen. Na de Citan, die eigenlijk een Renault Kangoo is met Mercedes-ster, is er nu de GLT. Een pick-up à la Nissan Navara NP300. Die vergelijking maken we niet zomaar, de Mercedes-Benz GLT is onderhuids een echte Nissan. Goedkoop voor Mercedes om zo nieuwe modellen uit te brengen overigens.

Mercedes GLT

Al zal de GLT, omwille van het goede imago, duurder zijn dan de Nissan-variant. Prijzen zijn er nog niet. Voor de meerprijs ten opzichte van zijn concurrenten zoals de Volkswagen Amarok krijg je hoogstwaarschijnlijk een kwalitatief interieur. De voorkant is alvast typisch Mercedes-Benz met de GLE-achtige koplampen. De achterkant is dan weer absoluut geen Mercedes, om de eenvoudige reden dat dergelijke achterkant nog nooit op een Mercedes-model zat. Het model zal enkel worden verkocht in Europa, Zuid-Afrika, Latijns-Amerika en Australië.

Mercedes GLT

bron & foto’s: autocar.co.uk