Mercedes-benz AMG komt met CLA 45 AMG Shooting Brake!

cla45amg-shootingbrake

In navolging van de succesvolle A 45 AMG, CLA 45 AMG en GLA 45 AMG-modellen zal AMG komen met de Mercedes-Benz CLA 45 AMG Shooting Brake. (Kwestie van alle gaatjes op te vullen…)

Met een vermogen van 265 kW (360 pk) en een maximumkoppel van 450 Nm moet de 2.0-liter turbomotor ’s werelds meest krachtige viercilinder motor in serieproductie worden.

cla45amg-shootingbrake2

“De aanhoudende hoge vraag naar onze high-power compacte modellen rechtvaardigt onze beslissing om een ander uitzonderlijk dynamische high-performance auto in de vorm van de nieuwe CLA 45 AMG Shooting Brake te lanceren,” wist Tobias Moers, voorzitter van de Raad van Bestuur van Mercedes-AMG GmbH te zeggen.

Volgens Mercedes-Benz zal dit Pk-monstertje in 4,7 seconden de teller naar de 100 km/u jagen en wat de topsnelheid betreft zullen we het mogen doen met 250 km/u wat in ons Belgenlandje nog altijd betekent dat we het dubbele van de maximaal toegelaten snelheid kunnen halen. Een gevaar voor je rijbewijs dus.

Mercedes-Benz-CLA45-AMG-shooting-brake-PLACEMENT1-626x382

Er komt ook nog een OrangeArt Edition die zoals de naam al doet vermoeden zal geleverd worden met enkele oranje details en nog wat leuke sierelementjes. Meer daarover in de toekomst.