Mazda MX-5 hardtop is een feit!

Mazda is terug met hun kleine sportwagen! In New York stelt het merk officieel de hardtop versie van de MX-5 ND voor. De benaming van dit beestje? Mazda MX-5 RF (Retractable Fastback).

7Mazda_MX-5RF_showmodel_FQ_close_white-1024x576

We schreven er vorige week nog over, de sportwagen die het meeste fun biedt per gespendeerde euro, de Mazda MX-5 NA. En we zijn blij, heel blij want de laatste (en tevens ook de eerste) MX-5 hardtop gaat al weer een aantal jaartjes mee. Het is dus geen onlogische zet van Mazda om van de ND een hardtop uit te brengen. Mazda hoopt hiermee een breder publiek te bereiken, een publiek die het rijplezier van een sportieve cabrio wil, maar nog steeds het gemak van een hardtop kan hebben.

5Mazda_MX-5RF_showmodel_RQ_open_white-1024x576

Dat Mazda het design deze keer volledig anders heeft aangepakt is duidelijk, de RF is, in tegenstelling tot de hardtop NC, een targa, zoals Porsche er verschillende heeft.  Niet zomaar een targa natuurlijk want het dak kan nog steeds open via een simpele druk op de knop, een mechanisme die toch vrij uniek voor targa’s. Wanneer we de eerste MX-5 RF zien rijden op de openbare weg is voorlopig nog een vraagteken.

11Mazda_MX-5RF_showmodel_Side_movement_white-1024x576