Maxime Martin overhandigt BMW M5 aan Dries Mertens

P90171046-highRes

Het was een Belgische marketingstunt van het allerhoogste niveau: onze Belgische DTM trots en “Rookie of the Year” Maxime Martin overhandigt de sleutels van een matblauwe BMW M5 mét winterbanden aan Rode Duivel, WK-held en swag-boy Dries Mertens. Dan nog wel op Belgische platen, wat een belastingplichtbewustheid.

Als kers op de taart worden Maxime en Dries BMW Friends, wat geconfirmeerd wordt met een selfie zoals dat hoort vandaag de dag. Gewoonweg heerlijk. Zelfs een vers gemaakt vanille-ijsje op de warmste dag van het jaar op het strand van Knokke komt zelfs niet in de buurt van deze marketing parel.

P90171044-highRes

Nu even serieus. De keuze voor Maxime Martin en Dries Mertens is zeker doordacht. Maxime Martin zorgde onverwacht voor de eerste Belgische DTM overwinning ooit. Uiteindelijk werd zijn teamgenoot bij BMW Team RMG Marco Wittman DTM kampioen en Maxime werd knap 7e in het eindklassement.

Dries Mertens, de “iets” bekendere sportieve tegenpool van Maxime in het nationaal en internaal voetbalcircuit is als immers goedlachse sportheld de ideale klant voor BMW. Maxime zal Dries enkele rijtips geven om de M5 vlotjes op de baan te houden. Als sponsor van de Rode Duivels is het onduidelijk of BMW deze auto ter beschikking stelt aan Dries Mertens, of het wel degelijk zijn eigen auto is.

Beide heren vergezellen enkele bekende Belgische BMW Friends:  Matthias Schoenaerts, RBM racing team leider Bart Mampaey, Dimitri Vegas & Like Mike en de familie Borlée.

P90171048-highRes