Lykan Hypersport uit ‘Fast and Furious 7’ uitgelicht

lykan

Wellicht zullen autofanaten en petrolheads de Lykan Hypersport herkennen uit de razend populaire “Abu Dhabi” scène uit ‘Fast and Furious 7’. AutoJunior probeert wat details over deze toch wel speciale wagen uit te lichten ondanks dat de informatie over de Lykan Hypersport vrij schaars is.

Is de Lykan uit de recentste ‘Fast and Furious’ reeks nu surrealisme of realiteit? Autojunior ging op zoek naar het antwoord op deze vraag en tot onze grote verbazing blijken de meeste details correct te zijn, op de kogelvrijheid na.

banner_03

De Lykan is een echt beest waar zowel specificaties als prijskaartje hoog oplopen. De Lykan beschikt namelijk over een 3746 cc grote 6 cilinder boxermotor die dankzij een twin-tubocharger goed is voor 740 pk en 950 Nm. Het prijskaartje toont eveneens een duizelingwekkende bedrag van ongeveer 3,4 miljoen Euro. Vrij gepeperd dus voor wat in se een uitgerekte Porsche Boxster is. De Lykan hypersport weegt wel slechts 1.380 kg en sprint van 0-100 km/u in amper 2,8 s.

hypersport_lykan_luxury_02 hypersport_lykan_luxury_03

Maar daar blijft het niet bij. De Lykan Hypersport is niet enkel indrukwekkend op sportief vlak, producent W motors heeft zowel luxe en technologie niet uit het oog verloren. Zo zijn in de voorlichten diamanten geïntegreerd en de sleutel heeft veel weg van een juweel vervaardigd uit een combinatie van carbon, titanium en zeldzame stenen.

Jammer genoeg is de kans dat je ooit één van de 7 geproduceerde Lykan’s tegenkomt zeer klein. Treur niet want gelukkig is W Motors reeds bezig met een nieuw project onder de niet zo originele maar veelbelovende naam ‘Supersport’.
LykanHypersport-3
Motor: Boxer 6 benzinemotor, 3.746cc , 770pk (bij 7.100 tpm), 960 Nm (bij 4.000tpm) Transmissie: 6 traps automaat met DTC Prestatie: 385km/h, 0-100km/u in 2,8 s Normverbruik: 13,5 l/100 km prijs: 3,4 miljoen €