Jaguar’s nagelnieuwe F-Pace SUV als volgauto in Tour de France

low res

Het blijft maar duren, het verhaal van de SUV die Jaguar al een tijdje wil produceren en zo wil/moet concurreren met de modellen van zustermerk Land Rover. De ontwikkeling is nu echt bijna rond in de vorm van een concept car. Die concept zal aan het grote publiek, hier wielerliefhebbers, getoond worden in de eerste etappe van de jaarlijkse wielerhoogmis.

Jaguar-F-Pace-image1

Wie iets van auto’s én koers kent weet dat Team Sky steeds met Britse volgwagens voor de dag komt. Jaguar is de gebruikelijke leverancier en met de vele winnaars in Team Sky mag Jaguar zich een tevreden sponsor noemen. Dé ideale gelegenheid voor Jaguar om een nieuw model de wereld in te sturen, de F-Pace. In normale woorden, de SUV van het Britse elite-merk.

2016-Jaguar-F-Pace-SUV-Rear-Photo

De F-Pace zal topman Chris Froome logistiek ondersteunen in de eerste van vele etappes van de Tour de France die zaterdag 4 juli van start gaat. Toegegeven, marketing-technisch is het een meesterzet. Een nieuw product op zo’n grote schaal en met zoveel potentiële kopers, zo ‘goedkoop’ lanceren is ongezien. Al moeten we wel een nuance maken, de wagen zal niet 100% zichtbaar zijn maar zal voorzien zijn van een “speciale maar lichte camouflage”, zo zegt Jaguar. Het komt er op neer dat Jaguar een voldoende dikke en zachte wrap voorziet die de uiteindelijke lijnen van z’n SUV geheimhoudt tot de echte onthulling later dit jaar.

Voor de geïnteresseerden, de F-Pace is deze zaterdag, 4 juli, te bewonderen op jouw sportkanaal tijdens de start van de Tour de France in Utrecht.