GR8 Magazine

Interview met Dries Dumoulin, GR8-eigenaar en organisator GR8-ICS-beurs

De naam Dries Dumoulin doet bij sommigen wel wat belletjes rinkelen. Dries is de eigenaar van het bekende tuning-magazine GR8 Street Performance, datzelfde magazine organiseert de GR8 International Car Show (GR8-ICS) komende 9 en 10 juli in Kortrijk Xpo. Waar AutoJunior met een giga-stand staat met liefst 11(!) sport- en supercars. Een opmerkelijk verhaal van een pure autoliefhebber.

GR8 magazine

“Sinds ik eigenaar ben is GR8-verkoop met 12% gestegen”

Eind 2014 begon het verhaal voor Dries, toen nam hij het verlieslatende magazine GR8 over samen met Alain Van Wyk en Tom Nuyens. Het magazine GR8 had er toen inmiddels al een hele historie opzitten van splitsing in verscheidene merken, overnames enzovoort. Toen Dries in 2010 de kans kreeg om Streettuner over te kopen zag hij toch meer kansen in GR8. Enkele jaren later was het zover. Wat een verlieslatend magazine was is voortaan winstgevend met verkopen in Vlaanderen, Nederland, USA en zelfs Japan en Dubai. “Sinds ik eigenaar ben is de verkoop met 12% gestegen.” En de ambities zijn eindeloos zo blijkt. “Ik zou heel graag met een Engelstalige versie van GR8 komen, tweemaal per jaar, dat magazine zou dan GR8 World worden genoemd.” Je zou verwachten dat dergelijk populair magazine een hele redactie van journalisten en medewerkers vraagt. Niets is minder waar. “Op drukke momenten heb ik mensen in dienst zoals een designer, tekstverwerker, fotografen…Ik kies alles wat in een nieuwe editie komt en selecteer de meeste beelden.” En met succes, GR8 is het grootste tuningmagazine van de benelux.

GR8 magazine

“Ik heb mijn droom nagejaagd”

De plannen voor de komende GR8-ICS beurs in Kortrijk Xpo zijn ook niet op één nacht bedacht. Dries zit al 16 jaar in de tuningscene. Eerst als liefhebber, dan als organisator. Zo organiseerde hij al de VAG United Indoor Show, niet toevallig heet zijn vzw vagunitedevents. “Ik droomde al lange tijd van een echte beurs maar ging deze droom niet achterna. Tot mijn moeder terminaal was en stierf in december 2013. Die gebeurtenis gaf me de nodige kracht en doorzettingsvermogen om mijn droom te realiseren. Zo werd de VAG United Indoor Show georganiseerd. Dat hebben we twee jaar georganiseerd, maar toen smeekten mensen ons om ruimer te gaan dan alleen VAG-merken. We organiseren daarom de GR8-ICS in naam van GR8 en niet in naam van onze vzw, zo spreken we elke autoliefhebber van elk merk aan.”

Met dank aan Dries om zijn verhaal te delen met AutoJunior.

Breng zeker eens een bezoekje aan de GR8-ICS beurs, meer info als bezoeker vind je via deze website. Vergeet ook niet om het AutoJunior-team een bezoekje te brengen 🙂

GR8 ICS