IAA Frankfurt: Volledig elektrische Porsche Mission E Concept

missione4

Een sportieve vierdeurs-sedan, futuristisch design, vol spitstechnologie en 100% elektrisch… Neen we hebben het niet over Tesla, maar over Porsche.

Op het salon van Frankfurt onthulde Porsche zijn Mission E Concept. Het mag duidelijk zijn dat Porsche met de Mission E zijn pijlen richt op de Tesla Model S. De wagen zou zo’n 600 pk hebben en een rijbereik van 500 km. Van 0 naar 100 lukt in 2,5 seconden en van 0 naar 200 km/u lukt in 12 seconden.

Daarnaast kan de auto draadloos opgeladen worden door boven een oplaad punt te parkeren. Er kan ook opgeladen worden via een kabel, op die manier kan de batterij in amper 15 minuten voor 80% terug opgeladen worden.

missione5Tomorrow does not yet exist but our dreams do. So we get to work today, like always. Because “tomorrow“ will be what we make it. And if we can create the future in our heads, it will meet us halfway.

Toch hebben ze bij Porsche hun best gedaan om zich te onderscheiden van de Tesla. Zo herken je onmiddellijk het Porsche design, maar met een futuristisch laagje erover heen. Het design is relatief minimalistisch, maar wel zeer strak. Doordat de wagen geen versnellingsbak heeft en de batterijen gestockeerd zijn in de vloer, is de Mission E slechts 1,30 meter hoog.

missione3

Ook binnenin wordt dezelfde stijl doorgetrokken. Inclusief enkele leuke details. Zo worden bepaalde menu’s van het dashboard bestuurd met handgebaren en worden je ogen gevolgd zodat de digitale tellers hun 3D-weergave kunnen aanpassen aan je zitpositie.

missione2

We zijn benieuwd hoe Porsche deze Mission E Concept verder zal uitwerken. Wij duimen alvast!