Alfa Romeo Giulia QV

IAA Frankfurt: Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio Verde

giulia3

Velen onder jullie kennen de Giulia waarschijnlijk al. Het is dan ook de nieuwe sportieve sedan van Alfa Romeo. De Giulia is het antwoord van het Italiaanse merk op andere sportieve sedans zoals de BMW M4 en de Mercedes-Benz C63s AMG.

De persconferentie van Alfa is nog maar net op zijn einde gelopen en we zien al een grote meute lopen richting de Giulia’s. Ze zien er dan ook stuk voor stuk spectaculair uit in de verschillende kleuren waarmee ze hier staan. Ook wij zijn onder de indruk!

giulia1

Het mooie aan de Giulia is dat hij net als de andere sportieve Alfa’s het groene klaverblad (Quadrifoglio Verde) draagt. Dit klaverblad verwijst naar Ugo Sivocci die in 1923 verongelukte tijdens de Europese Grand Prix van Monza. Ugo kreeg de ongelukkige bijnaam “eeuwige tweede” vanwege zijn scores op de ranglijsten. Maar toen hij die bijnaam beu was begon hij een groen klaverblad op een witte achtergrond te schilderen op de Alfa’s waarmee hij racete. Wonderbaarlijk genoeg werkte zijn klaverblad. Toen hij op Monza geen tijd meer had om het klaverblad te schilderen begon hij de race zonder. Ugo Sivocci verongelukte en sindsdien wordt op elke snelle Alfa het groene klaverblad geplaatst.

giulia2

Tijdens de persconferentie werd veel gesproken over de Nürburgring. Alfa Romeo heeft dan ook alles gedaan om hem sneller en beter te maken dan zijn concurrenten. Het zou de snelste wagen in zijn klasse zijn. Een 3-liter V6 twinturbo motor met 510 pk is het kloppende hart van de Giulia. Wat deze motor precies doet met de wagen, dat zouden we heel graag eens live meemaken. Voorlopig doen we het nog met een cijfer: 3,9 seconden om de 100 km/u te bereiken.

giulia4

Deze uitvoering zou rond de € 76.000 kosten. Er zouden nog andere uitvoeringen komen die wat minder vermogen hebben. Er wordt gesproken van onder andere een diesel. Maar daar later meer over. Wij kunnen alvast niet wachten om deze versie te testen!