Hyundai i30 N 2.0 Turbo

Hyundai doet driemaal de 24 Uren van de Nürburgring

Hyundai zal van 26 tot 29 mei deelnemen aan de 24 Uren van de Nürburgring, de legendarische uithoudingstest op het beroemde circuit in Duitsland. Hyundai neemt drie modellen mee waaronder de i30 N 2.0 Turbo-ontwikkelingswagen. Die doet mee aan deze race om de uithouding en prestaties in werkelijkheid te analyseren. Hyundai hamert dan ook op het feit dat de focus ligt op het binnenrijven van data, om het toekomstige submerk N te optimaliseren, en niet zozeer op de overwinning van de 24 Uren.

Hyundai N

De i30 2.0 Turbo zal niet onaangepast meedoen aan deze ultieme wedstrijd. Sportieve wielen, bredere spatborden en allerhande veiligheidsvoorzieningen werden in deze extreme Hyundai gelepeld. Hoe die klinkt? Dat ontdek je hieronder, en het resultaat is alvast verbluffend.

Naast de i30 N 2.0 Turbo, die overigens 40% ‘nieuw’ is met dank aan een  betere overbrenging, ophanging en schokdempers, schakelt Hyundai ook de i30 1.6 Turbo (#133) en een Veloster (#134) in. Deze wagens doen dan weer wel mee voor een zo goed mogelijk eindresultaat.  150 ronden van goed 25 kilometer zullen worden afgelegd in deze uitputtingsstrijd, wat resulteert in een dikke 4.000 kilometer. Succes aan Hyundai.