Het ultieme vijfkamp: Hyper 5

Voor het eerst in de geschiedenis komen er 5 van de meest ultieme wagens samen! Dit dankzij Chris Harris en zijn goede vriend salomondrin van instagram.

Onder andere het heilige trio onder de hypercars is aanwezig. Iets wat in het verleden toch vrij moeilijk was om te bereiken. Top Gear heeft in hun laatste seizoen geprobeerd om de 3 hybride hypercars samen te krijgen voor een ultieme test. Er was echter telkens één van de drie merken die er een stokje voor stak en niet toeliet dat hun wagen werd getest tegenover de concurrentie. Zelfs met privé-auto’s mocht Top Gear de test niet doen omdat sommige merken (lees: Ferrari) blijkbaar hun eigenaars gingen bestraffen als ze hun wagen gaven aan het Britse Trio.

Enkele weken terug teasede  Chris Harris ons dat hij het uiteindelijk toch voor elkaar heeft gekregen om de Porsche 918 spyder, Ferrari LaFerrari en de McLaren P1 bij elkaar te krijgen om een videoshoot te doen. Een bekende instagrammer (@salomondrin) uit Amerika heeft nog 2 auto’s toegevoegd aan het rijtje: zijn eigen Pagani Huayra 730s en een Bugatti Veyron SuperSport. 2 wagens die enkel een verbrandingsmotor als krachtbron gebruiken, in tegenstelling tot de hybride aandrijvingen van de andere 3 krachtpantsers. Samen hebben al deze wagens een vermogen van 4696 pk (!). Dit is bijna 5000 pk verdeeld over 5 auto’s.

Met dit aangenaam gezelschap van 5 van de meest krachtige productieauto’s ter wereld maakte hij een reeks video’s. Deel 1 van deze veelbelovende reeks vind je hieronder.  Wij houden jullie alvast op de hoogte voor het vervolg en kijken ook uit naar wat Chris Harris maakt van zijn ultieme driekamp.