Bugatti Grand Sport Venet

Het snelste kunstwerk ooit!

Bugatti heeft iets met ‘one-off’ modellen. De ene ‘one-off” is al wat geslaagder dan de andere, maar toch. Ze zorgen er voor dat de Veyron telkens opnieuw in de media verschijnt. Deze keer mocht de beroemde Franse kunstenaar Bernar Venet de Bugatti Grand Sport naar zijn smaak decoreren. En zo is de nieuwe Bugatti Grand Sport Venet geboren.

Bugatti Grand Sport Venet

De Grand Sport werd op de neus en in het interieur beschilderd met honderden wiskundige formules die verwijzen naar het vele rekenwerk die de ingenieurs hebben moeten maken om deze Bugatti te kunnen ontwikkelen. En om het even met de woorden van Bugatti zelf te zeggen: “His stunning declaration draws upon the engineering studies and equations that created Bugatti’s mythical performance – the text seemingly being erased by speed of the wind over the car. A beautiful synthesis of Bugatti’s sculptural beauty and Venet’s passion for mathematics and scientific treatises. If you think you know every Bugatti, think again.”

Bugatti Grand Sport Venet

Aan de techniek van de wagen werd niet geraakt. Dus om jullie geheugen nog even op te frissen. Achter de bestuurder ligt een 16-cilinder blok in W-vorm met 4 turbo’s die samen 1001 pk produceren. De topsnelheid ligt dus ook nog steeds op 407 km/u, wat van deze Bugatti het snelste kunstwerk ter wereld maakt. Deze unieke Bugatti Grand Sport Venet zal te zien op de Rubell Family Collection in Miami tijdens Art Basel Miami Beach.

Bugatti Grand Sport Venet