SLS AMG GT

Gespot: Bloedrode SLS AMG GT & spierwitte SLS AMG GT Final Edition

De Mercedes-Benz SLS AMG (alias) is al sinds 2014 niet meer in productie, maar de auto wordt er daarom niet minder indrukwekkend om. Enkele speciale edities kwamen tegemoet aan de zware eisen die het koperspubliek in het sportwagensegment verlangt. AutoJunior kwam er twee van tegen.

SLS AMG GT Roadster

In 2012 kwam AMG op de proppen met een iets krachtigere versie van de SLS onder de vorm van de SLS GT. Die kreeg met zijn 591 pk 20 pk meer uit de M159 6,2 liter V8 dan de ‘gewone’ SLS. Het sprintje van 0 naar 100 km/h gebeurt dankzij de extra kracht net iets sneller (3,6 s). Vooral de zeventrapsautomaat werd bijgeschaafd en profiteerde van snellere reactietijden. Visueel onderscheid ten op zichte van de SLS was miniem: iets donkere voor- en achterlichtunits en rode accenten in het interieur. De eigenaar van het door ons gespotte exemplaar koos voor een bijpassend dieprood exemplaar en dat maakt van de auto een echt pareltje (inclusief bijpassende nummerplaat). De meerprijs voor de GT versie was net geen 20.000 euro om zo op een prijskaartje van € 223.003 af te tikken.

SLS AMG GT Roadster Final Edition

In gelimiteerde afscheidseditie (350 stuks) kwam de Final Edition op basis van de GT versie. De Final Edition kreeg wel wat meer wilde haren: de carbonfiber motorkap van de Black Series, specifiek ontwikkelde velgen, zilveren interieuraccenten en een indrukwekkende achterspoiler die ook van de Black Series afkomstig is. Samen met de C63 AMG coupé was de SLS GT Final Edition het laatste model waarin de bejubelde atmosferische 6,2 V8 mocht plaats nemen. Het gespotte exemplaar is ingeschreven in het fiscaal vriendelijker Zwitserland. Begrijpelijk, want de nieuwprijs in België was met bijna € 240.000 niet mals.

Beide exemplaren zijn gespot bij het circuit van Spa Francorchamps dat als een magneet werkt voor dit type wagens.