Porsche Panamera Turbo 2017

Gespot: Nieuwe Porsche Panamera Turbo 2017 (zonder badge)

Toen de nieuwe Porsche Panamera werd onthuld waren we enigszins positief over het ontwerp. Een ontwerp dat dichter aanleunt bij de 911. Vooral de achterkant met Carrera-achterlichten smaakt ons. Zie het als een verlengde 911. Dat is toch wat Porsche initieel wou bereiken, een lange Carrera die plaats biedt voor kinderen, skilatten of reiskoffers.

Porsche Panamera Turbo 2017

In Würzburg (Duitsland) werd een mooi blauw-gekleurd exemplaar gespot. Een Turbo-variant dan nog wel. Een 4 liter twinturbo V8 met 550 pk onder de wielen. Fun verzekerd! Het grootste veelbesproken gadget op de nieuwe Panamera is de spoiler die openklapt in twee dynamische delen. Al de afzonderlijke delen zorgen toch een beetje voor een ‘puzzel-gevoel’ op de achterklep.

Toeval of niet, de Porsche-badge op de motorkap was verdwenen, vandalisme of geheimdoenerij? Het laatste is niet echt effectief als er achterop in grote letters PORSCHE geschreven staat.

Porsche panamera Turbo 2017

Overtuigd van deze nieuwe Porsche Panamera, of toch niet?

Porsche panamera Turbo 2017

EXTRA: Porsche Panamera Sport Turismo

De extra ruime Panamera, zeg maar een Panamera break, werd onlangs gespot tijdens een fabriekstest. Naar alle waarschijnlijkheid wordt deze voorgesteld op het komende salon van Genève (in maar 2017). Ook bij dit model is een kleine spoiler voorzien achterop voor de nodige downforce. Meer foto’s volgen.

Porsche Panamera Sport Turismo
foto’s autogespot.com

 

Een nieuwe auto kopen? Kijk wat jouw huidige waard is via deze link.