Ferrari 599 GTO

Gespot: Ferrari-onderonsje in Spa

Spa is een plek die benzine ademt. Vergelijk het met de Nürburgring in kleinere vorm. Ook al is het circuit van Francorchamps iconischer dan dat van de Duitsers (trotse Belgen als we zijn). Geregeld zakken groepjes autovrienden van alle klasses dan ook af naar de beroemde bochten tussen de Waalse bossen. Zo ook in onderstaand Ferrari-onderonsje. Enkele generaties Ferrari-modellen werden gespot aan een tankstation, de natuurlijke habitat van een Ferrari overigens.

Ferrari F430 Spider

De meest opvallende is een knalgele Ferrari F430 Spider. Wat mij betreft toch nog altijd een van de best klinkende Ferrari V8-modellen. Bijzonder populair model en zeer zeldzaam in Scuderia of 16M-versie.

Ferrari F430 Spider

Tweede Italiaanse parel bij de Texaco is een oudere Ferrari 348. Deze zie je nog geregeld eens passeren. Tweedehands kosten ze namelijk niet zo bijzonder veel. De ultieme Ferrari-ervaring in een 348 is nog steeds aanwezig.

Ferrari F430

Laatst maar zeker niet minst is de Ferrari 599 GTO. De voorganger van de F12 tdf zeg maar. Een echte racemachine met schreeuwende 6 liter V12 en 670 pk. De GTO is zelf zo snel dat hij de legendarische Enzo met één seconde versloeg op het circuit van Fiorano, de thuisbasis van Ferrari. Ook deze 599 GTO is bijzonder zeldzaam met 599 productie-eenheden en een prijskaartje van een klein half miljoen euro.

Ferrari 599 GTO

foto’s: autogespot.nl