porsche-panamera-exclusive-0004

Gelimiteerde Porsche Panamera Exclusive Series

porsche-panamera-exclusive-0003

Exclusiviteit, dat is het woord bij Porsche dezer dagen. Met de gelimiteerde versie van deze Porsche Panamera Exclusive Series zal je niet snel een dubbelganger tegenkomen op de weg. Er worden namelijk maar 100 van deze nu al zeldzame Porsche gebouwd.

In de basis is deze Panamera een ‘iets minder exclusieve’ Turbo S Executive met de lange wielbasis. Wat maakt deze Panamera dan zo bijzonder? Bekijk eens bovenstaande foto en meer bepaald de lak van de auto. Valt je iets op? Ons op het eerste gezicht ook niet. De lak loopt namelijk over van zwart naar kastanjebruin, een mooie primeur voor Porsche. We moeten toegeven, het is toch wel iets speciaals.

porsche-panamera-exclusive-0001

Binnenin de wagen nog meer exclusiviteit. Kastanjebruin is ook de kleur van de stoelen en deurpanelen, die overigens gemaakt zijn uit Italiaans leder. En dat is niet alles. De stoelen zijn zodanig geperforeerd in de vorm van het Porsche-logo zodat je dankzij de ingebouwde ventilatie geen bezwete rug krijgt. De kleur van de houten delen is overigens dezelfde als de kleur van de wagen. Van zwart naar kastanjebruin.

porsche-panamera-exclusive-0002

Wie lange wielbasis zegt, zegt in één zin ook ‘chauffeur’ en je ‘laten rijden’. Daar is deze exclusieve Panamera zeker op voorzien. Met het gloednieuwe Rear Seat Entertainment System Plus hoef je je in de file niet meer te vervelen. Twee touchscreens, dvd-spelers én ingebouwde camera’s zorgen ervoor dat je alle zaken vanuit je Porsche kan besturen op afstand. Even genoeg van dat multitasken? Geniet dan van het exclusieve, of wat had je gedacht, Burmester Surround Sound System. Burmester zouden jullie moeten kennen van onze review met de Mercedes S500 L.

Tot slot: er is geen upgrade van de motor gemeld, dat blijft een mooie 570 pk, en ook de prijs is niet meegegeven. Onthulling op de LA Motor Show volgende maand.

porsche-panamera-exclusive-0004