Porsche Panamera

Gelekt: Dit is de nieuwe Porsche Panamera

Er zijn Porsche Panamera-liefhebbers, maar ook haters. Het huidige design lijkt immers meer op een eend met obesitas. In wat hieronder volgt krijgen we een impressie van de nieuwste generatie Porsche Panamera. Het nieuwste Porsche-model is immers gelekt voor zijn officiële voorstelling.

Dit lek lijkt dan ook te mooi geënsceneerd om een echt lek te zijn. Maar goed, ieder kiest zijn marketingstrategie. De voorkant van de nieuwe Panamera krijgt net zoals de 718 Boxster een splitter (spoiler vooraan) en gelijke luchtinlaten. Voor de rest is er niet bijzonder veel veranderd aan de snuit van de Porsche’ nieuwste limousine.

Porsche Panamera

Carrera-gat

De achterkant daarentegen is helemaal gesloopt geweest tijdens het ontwerp voor deze generatie. Die lijkt zo van een 991 Carrera te komen, iets wat iedereen verlangde bij alle Panamera’s, maar nooit gedaan kreeg van Porsche. Integendeel, Porsche installeerde een bizarre achterkant waarbij de achterlichten veel te hoog werden geplaatst en de daklijn te veel ‘coupé’ wou zijn. Dat is nu verleden tijd en met dit ‘Carrera-gat’ smaken we de nieuwe Panamera op het eerste (gelekte) gezicht wel.

Porsche Panamera

Interieur gemixt

Het interieur is meer dan ooit gericht op technologie gemixt met het vintage Porsche rijden. Hoe verklaar je anders een dashboard met één groot digitaal scherm gesplitst door een analoge toerenteller in het midden. Ook zou het aantal knoppen op de middenconsole en op de achterbank gereduceerd zijn. Dat leek nu meer op een cockpit van een vliegtuig dan van een auto.

Porsche Panamera

Porsche zou de Panamera ook een dieetkuur hebben gegeven. Prijzen zijn nog niet bekend. Er zullen in deze Panamera ook een hele vloot nieuwe motoren worden gelepeld. Zoals V6 en V8 motoren met de 4 liter V8 met turbo als motorisatie op deze gelekte foto’s.